Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su sūriu po krevetėmis
Ešerys puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Jo švelni balta mėsa yra malonaus skonio ir aromato. Geriausia maistui gaminti vartoti jūros ešerius. Kadangi upinė rūšis vis dėlto yra specifiškesnė. Patiekalui paruošti reikės išvalytos ešerių filė. Parduotuvėje galite nusipirkti jau paruoštą, kuri labai palengvins maisto ruošimą, arba skerdeną supjaustyti patys. Šiam patiekalui tinka kokteilinės ir tigrinės krevetės.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą sūrį ir majonezą.
Žingsnis 3
Padėkite ešerių filė oda į viršų ant lentos ir padarykite kelis skersinius įpjovimus. Iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite ešerių filė.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite ešerių filė oda į viršų. Ant filė tolygiai užberkite sūrio mišinio ir krevečių.
Žingsnis 5
Pasiųskite ešerį į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 6
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Papuoškite lėkštę bazilikų lapeliais ir rausvaisiais pipirų žirneliais. Gero apetito!
Kategorijos