Ešerys su sūriu po krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys su sūriu po krevetėmis

Ešerys puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Jo švelni balta mėsa yra malonaus skonio ir aromato. Geriausia maistui gaminti vartoti jūros ešerius. Kadangi upinė rūšis vis dėlto yra specifiškesnė. Patiekalui paruošti reikės išvalytos ešerių filė. Parduotuvėje galite nusipirkti jau paruoštą, kuri labai palengvins maisto ruošimą, arba skerdeną supjaustyti patys. Šiam patiekalui tinka kokteilinės ir tigrinės krevetės.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su sūriu po krevetėmis Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Ešerys su sūriu po krevetėmis Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą sūrį ir majonezą.

Žingsnis 3

Ešerys su sūriu po krevetėmis Žingsnis 3
Padėkite ešerių filė oda į viršų ant lentos ir padarykite kelis skersinius įpjovimus. Iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite ešerių filė.

Žingsnis 4

Ešerys su sūriu po krevetėmis Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite ešerių filė oda į viršų. Ant filė tolygiai užberkite sūrio mišinio ir krevečių.

Žingsnis 5

Ešerys su sūriu po krevetėmis Žingsnis 5
Pasiųskite ešerį į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.

Žingsnis 6

Ešerys su sūriu po krevetėmis Žingsnis 6
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Papuoškite lėkštę bazilikų lapeliais ir rausvaisiais pipirų žirneliais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos