Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže

Jūros ešerio filė, iškepta po kreminiu ir sūriu "kepurėle", yra labai švelnus ir skanus patiekalas pietums ar vakarienei. Patiekalą papildykite mėgstamu garnyru. Ešerys yra labai sveikas produktas, kurį būtinai turėtumėte įtraukti į savo mitybos racioną. Ešerių sudėtyje yra omega-3 rūgščių, kurios gerina medžiagų apykaitą ir mažina cholesterolio kiekį. Ešerių vartojimas taip pat naudingas skydliaukės ir širdies sveikatai. Ešeriuose esantis taurinas apsaugo nuo regėjimo sutrikimų ir palaiko nervų sistemą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže Žingsnis 1
Kietąjį sūrį ir mocarelą sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže Žingsnis 2
Nedideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, grietinėlę ir vištos kiaušinį. Mišinį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 3

Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže Žingsnis 3
Pasūdykite ir papipirinkite ešerių filė ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite filė oda žemyn į aliejumi pateptą formą. Žuvį užpildykite grietinėlės ir sūrio mišiniu.

Žingsnis 4

Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže Žingsnis 4
Pašaukite patiekalą į orkaitę ir kepkite 20-30 minučių 200 °C temperatūroje.

Žingsnis 5

Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže Žingsnis 5
Sūrio ir grietinėlės padaže keptas ešerys paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos