Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys sūrio ir grietinėlės padaže
Jūros ešerio filė, iškepta po kreminiu ir sūriu "kepurėle", yra labai švelnus ir skanus patiekalas pietums ar vakarienei. Patiekalą papildykite mėgstamu garnyru. Ešerys yra labai sveikas produktas, kurį būtinai turėtumėte įtraukti į savo mitybos racioną. Ešerių sudėtyje yra omega-3 rūgščių, kurios gerina medžiagų apykaitą ir mažina cholesterolio kiekį. Ešerių vartojimas taip pat naudingas skydliaukės ir širdies sveikatai. Ešeriuose esantis taurinas apsaugo nuo regėjimo sutrikimų ir palaiko nervų sistemą.
Žingsnis 1
Kietąjį sūrį ir mocarelą sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, grietinėlę ir vištos kiaušinį. Mišinį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Pasūdykite ir papipirinkite ešerių filė ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite filė oda žemyn į aliejumi pateptą formą. Žuvį užpildykite grietinėlės ir sūrio mišiniu.
Žingsnis 4
Pašaukite patiekalą į orkaitę ir kepkite 20-30 minučių 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 5
Sūrio ir grietinėlės padaže keptas ešerys paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos