Publikavimo data: 2025-08-19
Ešerys terijakio padaže su česnakais
"Teriyaki" padažas yra tradicinis japoniškas padažas, išrastas XVII amžiuje. Dažniausiai patiekiamas prie žuvies ar mėsos patiekalų, šis padažas yra saldaus skonio, todėl patiekalo skonis tampa subtilesnis ir neįprastas. Mūsų receptui būdingas aštrumas, dėl kurio patiekalas taps pikantiškesnis. Ešerys yra labai maistinga ir turtingos sudėties žuvis, todėl kartu su terijakio padažu gausite gražų ir skanų patiekalą, kurį galėsite su malonumu patiekti.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką, kad pagardintumėte padažą. Žuvį iš abiejų pusių pagardinkite druska. Citriną supjaustykite apskritais griežinėliais.
Žingsnis 2
Perkelkite žuvį į dubenį, kad būtų lengviau išmaišyti. Apibarstykite česnaku ir terijakio padažu. Išmaišykite, kad žuvis gerai pasidengtų. Paimkite dvi citrinos skilteles, išspauskite sultis ir dar kartą išmaišykite, kad gerai pasidengtų žuvis.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sudėkite į ją žuvies gabalėlius.
Žingsnis 4
Kepkite orkaitėje apie 30-40 minučių (viskas priklauso nuo orkaitės ir gabalėlių storio). Patikrinkite, ar žuvis iškepusi. Ji turėtų įgauti auksinį atspalvį.
Kategorijos