Ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis

Jūrų ešerys yra jūrų žuvis, kurios mėsa švelniai rausvos spalvos, o kaulų joje nedaug. Žuvies mėsoje yra daug baltymų, cinko, fosforo ir magnio. Todėl mitybos specialistai ir gydytojai pataria į racioną dažniau įtraukti patiekalų su jūros ešeriais. Tai padaryti nėra sunku, nes yra daugybė receptų, kaip paruošti skanius ir sultingus jūros ešerius. Jūros ešeriai tinka bet kokiam paruošimo būdui ir yra plačiai naudojami kulinarijoje. Vienas iš jūros ešerių kepimo būdų - žuvies gabalėlius kepti tešloje. Dėl tešlos tekstūros žuvis bus dar sultingesnė. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kaip užkandį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis Žingsnis 1
Patogiame giliame dubenyje sumaišykite miltus, pieną ir kiaušinį. Konsistencija turi būti ne per tiršta, bet ir ne per skysta. Įberkite žiupsnelį jūros druskos. Kruopščiai išmaišykite. Susmulkinkite petražoles ir raudonėlius, suberkite juos į mišinį ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis Žingsnis 2
Sudėkite ešerių filė ant lentelės ir iš visų pusių aptepkite tešla. Įkaitinkite keptuvę.

Žingsnis 3

Ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite ešerius iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Jūros ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis paruoštas.

Žingsnis 4

Ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis Žingsnis 4
Įdomus patiekalo patiekimas ir dekoravimas lėkštėje suteiks švelniam ir sultingam ešeriui dar daugiau skonio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos