Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis
Jūrų ešerys yra jūrų žuvis, kurios mėsa švelniai rausvos spalvos, o kaulų joje nedaug. Žuvies mėsoje yra daug baltymų, cinko, fosforo ir magnio. Todėl mitybos specialistai ir gydytojai pataria į racioną dažniau įtraukti patiekalų su jūros ešeriais. Tai padaryti nėra sunku, nes yra daugybė receptų, kaip paruošti skanius ir sultingus jūros ešerius. Jūros ešeriai tinka bet kokiam paruošimo būdui ir yra plačiai naudojami kulinarijoje. Vienas iš jūros ešerių kepimo būdų - žuvies gabalėlius kepti tešloje. Dėl tešlos tekstūros žuvis bus dar sultingesnė. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kaip užkandį.
Žingsnis 1
Patogiame giliame dubenyje sumaišykite miltus, pieną ir kiaušinį. Konsistencija turi būti ne per tiršta, bet ir ne per skysta. Įberkite žiupsnelį jūros druskos. Kruopščiai išmaišykite. Susmulkinkite petražoles ir raudonėlius, suberkite juos į mišinį ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite ešerių filė ant lentelės ir iš visų pusių aptepkite tešla. Įkaitinkite keptuvę.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite ešerius iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Jūros ešerys tešloje su itališkomis žolelėmis paruoštas.
Žingsnis 4
Įdomus patiekalo patiekimas ir dekoravimas lėkštėje suteiks švelniam ir sultingam ešeriui dar daugiau skonio.
Kategorijos