Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys tešloje su saldžiarūgščiu padažu
Ešerys yra populiari žuvis kulinarijoje. Ji turi švelnią baltą mėsą, malonaus skonio ir aromato. Be to, ešerys turi nedaug kaulų, todėl jį galima naudoti įvairiems patiekalams gaminti. Ešeriai ypač populiarūs Japonijoje. Iš jo gaminami įvairūs suši, sašimi ir karštieji patiekalai. Ešerius virkite tešloje su saldžiarūgščiu padažu. Toks patiekalas ypač patiks Azijos virtuvės žinovams. Jam paruošti galite naudoti bet kokį saldžiarūgštį padažą, terijakio arba saldųjį aitriųjų paprikų padažą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Vištienos kiaušinį įmuškite į nedidelį gilų dubenį. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir miltų. Viską suplakite plaktuvu iki vientisos masės. Tešlos konsistencija turi priminti skystą grietinę.
Žingsnis 2
Išvalytą ešerių filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Iš visų pusių ešerius pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Ešerių gabalėlius pamerkite į tešlą. Keletą kartų apverskite, kad jie visiškai pasidengtų tešla.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite į keptuvę tešloje apvoliotą žuvį ir kepkite ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Kai tešla paruduos ir taps traški, ešerius užpilkite saldžiarūgščiu padažu. Viską maišykite 1 minutę. Padažas turėtų šiek tiek išgaruoti ir visiškai padengti ešerį gražia glazūruota plutele.
Žingsnis 5
Sudėkite ešerius į lėkštę, pabarstykite baltųjų sezamų sėklomis ir smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos