Publikavimo data: 2025-08-20
Europos sausainiai
Europietiški sausainiai - tai skanūs ir spalvingi sausainiai iš tešlos ir glaisto. Tai geras pasirinkimas vietoj sausainių iš parduotuvės. Tokie sausainiai gaunasi saldūs, o ryškios spalvos patiks svečiams, o ypač jūsų vaikams. Jie tiks Kalėdų stalui prie arbatos ir neužims daug laiko.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniu. Tris minutes plakite mikseriu. Tada suberkite sodą, kakavą, prieskonius, maltą imbierą, miltus ir maišytuvu išmaišykite tešlą.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į dvi dalis. Vieną pusę iškočiokite, kad gautųsi septynių milimetrų storio sluoksnis. Kitą pusę suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išpjaukite formas formelėmis.
Žingsnis 4
Sudėkite figūrėles ant kepimo skardos ir kepkite dešimt minučių. Kol sausainiai kepa, išimkite antrą tešlos gabalėlį ir pakartokite procesą tokiu pačiu būdu.
Žingsnis 5
Sumaišykite cukraus pudrą, vištų kiaušinių baltymus, šiltą vandenį, citrinų sultis ir dešimt minučių plakite mikseriu.
Žingsnis 6
Suskirstykite glajų į porcijas pagal dažiklių kiekį ir sumaišykite jas.
Žingsnis 7
Į konditerinį maišelį įdėkite glazūros ir ant atvėsusių sausainių nupieškite raštus. Papuoškite maistinių dažų karoliukais, snaigėmis ir kitais pabarstukais. Leiskite sausainiams pastovėti 240 minučių.
Kategorijos