Publikavimo data: 2024-06-08
Ežio sausainiai
Ežiukų sausainiai - puiki idėja vaikų vakarėliui. Šis skanėstas pagamintas iš paprastos smėlio tešlos. Pusfabrikačiams suteikiama lašo forma, o iškepus jie papuošiami taip, kad atrodytų kaip miško gyvūnas. Papuošimams paprastai naudojami riešutai, vaflių trupiniai, sausainiai, šokolado ir kokoso drožlės. Smėlio tešla gaminama iš miltų, suminkštinto sviesto, kiaušinių ir cukraus pudros. Sėkmingo kepimo jos pagrindu paslaptis paprasta: tešlą reikia kurį laiką palaikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Į suminkštintą sviestą suberkite cukraus pudrą ir miltus, įmuškite kiaušinį. Tešlą greitai išminkykite, ji turi būti minkšta. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Tuo metu tešlą padalykite į 10 dalių. Kiekvienam suteikite lašo formą. Dėkite ruošinius ant kepimo skardos ir siųskite kepti 20 minučių. Tada leiskite sausainiams atvėsti ant grotelių.
Žingsnis 3
Tęskite puošybą. Šokoladą su 1 šaukšteliu sviesto ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Aptepkite sausainių paviršių, palikdami siauriausią dalį. Pabarstykite kokoso drožlėmis. Dantų krapštuku ant veido nupieškite akis ir nosį.
Kategorijos