Publikavimo data: 2024-06-08
Ežio sausainiai su riešutais
Ežio sausainiai su riešutais - kepiniai, kurie nudžiugins visus arbatos vakarėlio dalyvius. Jis ruošiamas paprastai - iš smėlio tešlos. Riešutai gali būti bet kokie. Pavyzdžiui, lazdyno riešutai. Juose gausu skaidulinių medžiagų ir yra pakankamai mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį. Dalį riešutų galima dėti į tešlą, likusius - papuošti. Sausainiai glaistomi šokoladu. Pageidautina vartoti karčiojo šokolado, jis mažiau kaloringas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą ištrinkite su cukrumi. Sudėkite kiaušinio trynį, vanilinį cukrų ir gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Palaipsniui įmaišykite į tešlą, ją minkydami.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite ežiuko sausainius. Padalykite tešlą į gabalėlius. Iš kiekvieno padarykite rutuliuką, šiek tiek paspauskite iš viršaus žemyn, vieną kraštą šiek tiek ištraukite ir suformuokite veiduką su snapeliu. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos ir kepkite 10-15 minučių. Tada leiskite sausainiams atvėsti ant grotelių.
Žingsnis 3
Tęskite puošybą. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Užtepkite ant sausainių "nugarėlės". Viršų pabarstykite riešutų trupiniais. Dantų krapštuku nupieškite akis ir nosį. Leiskite šokoladui sustingti.
Kategorijos