Ežio sausainiai su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežio sausainiai su riešutais

Ežio sausainiai su riešutais - kepiniai, kurie nudžiugins visus arbatos vakarėlio dalyvius. Jis ruošiamas paprastai - iš smėlio tešlos. Riešutai gali būti bet kokie. Pavyzdžiui, lazdyno riešutai. Juose gausu skaidulinių medžiagų ir yra pakankamai mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį. Dalį riešutų galima dėti į tešlą, likusius - papuošti. Sausainiai glaistomi šokoladu. Pageidautina vartoti karčiojo šokolado, jis mažiau kaloringas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
398 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežio sausainiai su riešutais Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą ištrinkite su cukrumi. Sudėkite kiaušinio trynį, vanilinį cukrų ir gerai išsukite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Palaipsniui įmaišykite į tešlą, ją minkydami.

Žingsnis 2

Ežio sausainiai su riešutais Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite ežiuko sausainius. Padalykite tešlą į gabalėlius. Iš kiekvieno padarykite rutuliuką, šiek tiek paspauskite iš viršaus žemyn, vieną kraštą šiek tiek ištraukite ir suformuokite veiduką su snapeliu. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos ir kepkite 10-15 minučių. Tada leiskite sausainiams atvėsti ant grotelių.

Žingsnis 3

Ežio sausainiai su riešutais Žingsnis 3
Tęskite puošybą. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Užtepkite ant sausainių "nugarėlės". Viršų pabarstykite riešutų trupiniais. Dantų krapštuku nupieškite akis ir nosį. Leiskite šokoladui sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos