Publikavimo data: 2024-06-12
Ežio sausainiai su vyšniomis
Yra keletas ežiukų sausainių variantų, ir visuose juose naudojama smėlio tešla, o sausainiai puošiami dygliuotais gyvūnais. Į įprastą smėlio tešlą galima įdėti vyšnių ir riešutų įdaro. Vyšnios - tai sultingos ir sveikos uogos, pasižyminčios lengva rūgštele, kurios Rusijoje atsirado XIV a. viduryje, kai Jurijus Dolgoruckis padėjo Maskvą. Tuomet vyšnia buvo vienintelis vaismedis šiuose kraštuose. Beje, japoninė vyšnia taip pat yra vyšnia, tik jos vaisiai nevalgomi.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite margariną ir grietinę, gerai išmaišykite, atskirame dubenyje sumaišykite miltus su soda. Į margariną ir grietinę palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Pagaminkite glajų. Sumaišykite cukrų su kakava, supilkite sviestą ir pieną, pastatykite ant ugnies ir virkite, kol cukrus ištirps, apie 5-7 minutes, šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 3
Iškepkite ir papuoškite sausainius. Tešlą iškočiokite į dešrelę ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į apskritimą ir į jo vidurį dėkite 5 vyšnias ir 1 anakardžio riešutą. Kiekvieną įdarytą gabalėlį susukite į rutuliuką. Dėkite ant kepimo pergamentu išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Atvėsinkite, tada aptepkite glajumi ir apvoliokite vafliuose.
Kategorijos