Ežiukų smėlio sausainiai. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukų smėlio sausainiai.

Ežiuko sausainiai - originalus ir skanus desertas iš saldžios tešlos, kuris pradžiugins kiekvieną vaiką. Kad skanėstas labiau primintų ežiukus, sausainius aptepkite ištirpintu šokoladu, o spyglius imituokite kokosų ir migdolų drožlėmis. O jei į sausainių tešlą įmaišysite kokosų drožlių, jos ne tik padarys sausainius dar švelnesnius ir traškesnius, bet ir suteiks malonų prieskonį bei lengvai atpažįstamą skonį.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
475 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukų smėlio sausainiai. Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Į gilų dubenį supilkite cukrų, vaniliną ir sviestą. Plakite mikseriu iki vientisos masės, tada sudėkite kiaušinių trynius ir vėl plakite. Į sviesto ir kiaušinių masę suberkite kokosų drožles, išmaišykite, tada palaipsniui supilkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Ežiukų smėlio sausainiai. Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Iš tešlos iškočiokite nedidelius maždaug 3-4 cm skersmens rutuliukus, suteikite jiems pailgą formą, primenančią ežiuko kūną su siauru veidu. Dėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 15-20 minučių. Išimkite sausainius iš kepimo skardos ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 3

Ežiukų smėlio sausainiai. Žingsnis 3
Papuoškite sausainius. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Silikoniniu šepetėliu ištirpintu šokoladu aptepkite ežiukus (išskyrus veidukus), o prieš šokoladui sustingstant pusę ežiukų apibarstykite migdolų drožlėmis, kitą pusę - kokoso drožlėmis. Dantų krapštuku iš šokolado padarykite ežiukų akis ir snapelius. Palikite sausainius sustingti 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos