Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukų smėlio sausainiai.
Ežiuko sausainiai - originalus ir skanus desertas iš saldžios tešlos, kuris pradžiugins kiekvieną vaiką. Kad skanėstas labiau primintų ežiukus, sausainius aptepkite ištirpintu šokoladu, o spyglius imituokite kokosų ir migdolų drožlėmis. O jei į sausainių tešlą įmaišysite kokosų drožlių, jos ne tik padarys sausainius dar švelnesnius ir traškesnius, bet ir suteiks malonų prieskonį bei lengvai atpažįstamą skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Į gilų dubenį supilkite cukrų, vaniliną ir sviestą. Plakite mikseriu iki vientisos masės, tada sudėkite kiaušinių trynius ir vėl plakite. Į sviesto ir kiaušinių masę suberkite kokosų drožles, išmaišykite, tada palaipsniui supilkite miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite minkštą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Iš tešlos iškočiokite nedidelius maždaug 3-4 cm skersmens rutuliukus, suteikite jiems pailgą formą, primenančią ežiuko kūną su siauru veidu. Dėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 15-20 minučių. Išimkite sausainius iš kepimo skardos ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Papuoškite sausainius. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Silikoniniu šepetėliu ištirpintu šokoladu aptepkite ežiukus (išskyrus veidukus), o prieš šokoladui sustingstant pusę ežiukų apibarstykite migdolų drožlėmis, kitą pusę - kokoso drožlėmis. Dantų krapštuku iš šokolado padarykite ežiukų akis ir snapelius. Palikite sausainius sustingti 20 minučių.
Kategorijos