Fettuccini su krevetėmis grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Fettuccini su krevetėmis grietinėlės padaže

Iki šiol nežinoma, kiek yra itališkų makaronų rūšių. Mokslininkai sutaria, kad šis skaičius siekia 400-600 rūšių. Vienas iš jų - fettuccini. Šie makaronai - tai plokščios tešlos juostelės, kurių plotis pagal standartus neturėtų viršyti 7 mm.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
22 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai, Vėžiagyviai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Fettuccini su krevetėmis grietinėlės padaže Žingsnis 1
Išvirkite fettuccini. Išvirkite vandenį. Druska. Į puodą įdėkite reikiamą kiekį makaronų. Užvirkite ant didžiausios ugnies. Sumažinkite iki vidutinės temperatūros. Virkite 6 minutes. Išverskite fettuccini į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius.

Žingsnis 2

Fettuccini su krevetėmis grietinėlės padaže Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į keptuvę sudėkite krevetes. Kepkite apie 4 minutes nuolat maišydami. Pagardinkite druska. Iškeptas krevetes perkelkite į lėkštę. Į tą pačią keptuvę sudėkite česnaką. Apie 1 minutę pakepinkite aliejuje. Tada supilkite vyną. Palikite 2 minutes, kol išgaruos alkoholis. Supilkite grietinėlę, pabarstykite druska, pipirais ir muskato riešutu. Padažą užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir virkite, kol padažas sutirštės, apie 5 minutes.

Žingsnis 3

Fettuccini su krevetėmis grietinėlės padaže Žingsnis 3
Paruoškite makaronus. Į keptuvę su padažu sudėkite išvirtus fettuccini ir krevetes ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos