Publikavimo data: 2024-04-08
Fettuccini su krevetėmis grietinėlės padaže
Iki šiol nežinoma, kiek yra itališkų makaronų rūšių. Mokslininkai sutaria, kad šis skaičius siekia 400-600 rūšių. Vienas iš jų - fettuccini. Šie makaronai - tai plokščios tešlos juostelės, kurių plotis pagal standartus neturėtų viršyti 7 mm.
Žingsnis 1
Išvirkite fettuccini. Išvirkite vandenį. Druska. Į puodą įdėkite reikiamą kiekį makaronų. Užvirkite ant didžiausios ugnies. Sumažinkite iki vidutinės temperatūros. Virkite 6 minutes. Išverskite fettuccini į sietelį, kad nutekėtų skysčio perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į keptuvę sudėkite krevetes. Kepkite apie 4 minutes nuolat maišydami. Pagardinkite druska. Iškeptas krevetes perkelkite į lėkštę. Į tą pačią keptuvę sudėkite česnaką. Apie 1 minutę pakepinkite aliejuje. Tada supilkite vyną. Palikite 2 minutes, kol išgaruos alkoholis. Supilkite grietinėlę, pabarstykite druska, pipirais ir muskato riešutu. Padažą užvirinkite ant didelės ugnies. Sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir virkite, kol padažas sutirštės, apie 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite makaronus. Į keptuvę su padažu sudėkite išvirtus fettuccini ir krevetes ir gerai išmaišykite.
Kategorijos