Publikavimo data: 2024-06-23
Filadelfijos sūrio skrebučiai
"Philadelphia" sūris mėgstamas dėl lengvo ir švelnaus skonio. Jį 1872 m. išrado amerikiečių ūkininkas Williamas Lawrence'as. Iš pradžių jis norėjo atkartoti prancūzišką sūrį neschatel, garsėjantį sudėtingu paruošimu. Tačiau kažkas nepavyko ir V. Lawrence'as sugalvojo kreminę masę, kuri turėjo grietinėlės skonį. Ji patiko ir jam, ir jo klientams. Šio sūrio gamyba pasirodė esanti paprastesnė ir pigesnė nei neschatel. Sūris buvo pavadintas Filadelfijos miesto, garsėjusio puikios kokybės maistu, garbei.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. ¼ lašišos, Filadelfijos sūrio, grietinės ir citrinos sulčių sudėkite į blenderio indą ir sumaišykite iki vientisos masės. Likusią žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, įberkite žiupsnelį citrinos žievelės, perkelkite į padažą ir sumaišykite rankomis.
Žingsnis 2
Paruoškite skrebučius. Išdžiovinkite duoną skrudintuve arba apkepkite ją iš abiejų pusių keptuvėje. Ant jos užtepkite "Philadelphia" sūrio mišinio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite žaliaisiais svogūnais ir patiekite.
Kategorijos