Publikavimo data: 2024-06-23
Fillo tešlos štrudelis su obuoliais ir kriaušėmis
Strudelis - tai pyragas su ritinio formos įdaru, pagamintas iš plonai iškočiotos filo tešlos. Ši tešla yra labai ploni lakštai, pagaminti iš neraugintų miltų. Jie ištepami sviesto arba augalinio aliejaus sluoksniu, tada į juos suvyniojamas įdaras. Kaip štrudelio įdaras naudojami obuoliai ir kriaušės. Štrudeliui geriau vartoti rūgščias ir saldžias kriaušių veisles. Kriaušės, kaip ir obuoliai, geriau atskleidžia savo skonį ir aromatą, kai įdedama prieskonių. Geriausia rinktis gvazdikėlius ir cinamoną.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę. Sudėkite ant jos riešutus ir lengvai pakepinkite, nepridėdami aliejaus. Išimkite sausus folijos lakštus ir susmulkinkite riešutus blenderiu. Obuolius ir kriaušę sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad obuoliai nepatamsėtų. Suberkite cinamoną ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite filo tešlą. Padėkite tešlos lakštą ant virtuvinio rankšluosčio ir patepkite jį plonu grietinės sluoksniu. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir patepkite jį grietine. Šiuos veiksmus pakartokite su visais lakštais, stenkitės viską atlikti greitai ir tiksliai. Tešla yra plona, greitai džiūsta ir lengvai plyšta, jei su ja elgiamasi neatsargiai.
Žingsnis 3
Į tešlą sudėkite įdarą. Ant grietine patepto viršutinio tešlos lakšto dėkite su sviestu sumaišytus sausainius. Tada pabarstykite skrudintais graikiniais riešutais. Išdėliokite obuolius ir kriaušes, sudėkite sultenes ir pabarstykite cukrumi. Tešlos kraštus patepkite kiaušiniu ir virtuviniu rankšluosčiu suvyniokite tešlą.
Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį orkaitėje. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite sviestu. Perkelkite štrudelį į kepimo skardą ant rankšluosčio. Aptepkite štrudelį kiaušiniu ir dėkite skardą į įkaitintą orkaitę 30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos