Kruasanas yra populiariausias Prancūzijos kepinys, tačiau jo gimimo vieta laikoma Austrija. Pasak legendos, pirmieji kruasanai buvo pagaminti Vienoje pergalės prieš Osmanų imperiją proga. Todėl jie buvo gaminami pusmėnulio formos - taip Vienos kepėjai išjuokė pagrindinį priešiškos valstybės simbolį. Kruasanai išgarsėjo po Prancūzijos revoliucijos, kai juos pradėjo gaminti ne iš paprastos, o iš sluoksniuotos tešlos. Šiandien ši tešla gali būti gaminama iš filo tešlos.
Pradėkite formuoti kruasanus. Sulenkite fillo tešlą į 2 sluoksnius ir supjaustykite į 6 trikampius. Kiekvieną trikampį patepkite sviestu. Ant plačiojo krašto dėkite įdarą - 2-3 džiovintas slyvas ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 2
Suformuokite kruasanus ir juos iškepkite. Suvyniokite kruasanus, pradėdami nuo platesnio kampo link siauresnio. Kraštus šiek tiek prispauskite. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 20 minučių.