Filo kruasanas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo kruasanas

Kruasanas yra populiariausias Prancūzijos kepinys, tačiau jo gimimo vieta laikoma Austrija. Pasak legendos, pirmieji kruasanai buvo pagaminti Vienoje pergalės prieš Osmanų imperiją proga. Todėl jie buvo gaminami pusmėnulio formos - taip Vienos kepėjai išjuokė pagrindinį priešiškos valstybės simbolį. Kruasanai išgarsėjo po Prancūzijos revoliucijos, kai juos pradėjo gaminti ne iš paprastos, o iš sluoksniuotos tešlos. Šiandien ši tešla gali būti gaminama iš filo tešlos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
380 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.58/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo kruasanas Žingsnis 1
Pradėkite formuoti kruasanus. Sulenkite fillo tešlą į 2 sluoksnius ir supjaustykite į 6 trikampius. Kiekvieną trikampį patepkite sviestu. Ant plačiojo krašto dėkite įdarą - 2-3 džiovintas slyvas ir tarkuotą sūrį.

Žingsnis 2

Filo kruasanas Žingsnis 2
Suformuokite kruasanus ir juos iškepkite. Suvyniokite kruasanus, pradėdami nuo platesnio kampo link siauresnio. Kraštus šiek tiek prispauskite. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos