Publikavimo data: 2024-01-05
Kruasanai su abrikosais receptas
Kruasanai su abrikosais - tai subtilus, aromatingas pyragas su įdaru, kilęs iš Prancūzijos. Teigiama, kad kruasanai atsirado Austrijoje, tačiau neabejotinai pradėti gaminti Prancūzijoje iš sluoksniuotos tešlos. Yra daugybė kruasanų įdarų idėjų, o pati sluoksniuota tešla gali būti puikus desertas net ir be įdaro.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Išimkite sluoksniuotą tešlą iš šaldytuvo ir atšildykite pagal instrukcijas.
Žingsnis 2
Sudėkite abrikosus į dubenį ir užpilkite kambario temperatūros vandeniu. Palikite pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį iš dubens su abrikosais, lengvai nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su cukrumi.
Žingsnis 4
Sluoksniuotą tešlą išlyginkite kočėlu, padalykite į 3 vienodus stačiakampio formos gabalus ir įpjaukite įstrižai.
Žingsnis 5
Įdarą dėkite ant platesnio trikampio krašto ir susukite ragelį. Visą tešlą apdorokite taip pat.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ištepkite sviestu. Išdėliokite kruasanus ant kepimo skardos ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos