Kruasanai su kriauše ir medumi receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-04

Kruasanai su kriauše ir medumi receptas

Kruasanai su kriaušėmis ir medumi - sultingas vaisių ir medaus skonio pyragas iš sluoksniuotos tešlos, pusmėnulio formos. Tiesą sakant, tikri prancūziški kruasanai gaminami be įdaro. O sudėtis iš sluoksniuotos tešlos atitinka ilgametes tradicijas - būtent iš jos Prancūzijoje iš pradžių buvo pradėti gaminti kruasanai. Šiandien galima rasti daugybę kruasanų su bet kokiu įdaru - tiek saldžiu, tiek su šonine ar sūriu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kruasanai su kriauše ir medumi receptas Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Atšildykite sluoksniuotą tešlą vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais. Nuplaukite kriaušes ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Kruasanai su kriauše ir medumi receptas Žingsnis 2
Supjaustykite kriaušę mažais kvadratiniais gabalėliais.

Žingsnis 3

Kruasanai su kriauše ir medumi receptas Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite medų ir kriaušę.

Žingsnis 4

Kruasanai su kriauše ir medumi receptas Žingsnis 4
Išminkykite tešlą kočėlu ir padalykite ją į tris panašaus dydžio stačiakampius. Penkis stačiakampius perpjaukite įstrižai tešlos.

Žingsnis 5

Kruasanai su kriauše ir medumi receptas Žingsnis 5
Ant platesnės tešlos trikampio pusės sudėkite paruoštą įdarą ir padarykite pusmėnulį. Tą patį padarykite ir su likusia tešlos dalimi.

Žingsnis 6

Kruasanai su kriauše ir medumi receptas Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir pergamentą patepkite sviestu. Ant kepimo skardos sudėkite būsimus kruasanus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos