Publikavimo data: 2024-01-04
Kruasanai su kriauše ir medumi receptas
Kruasanai su kriaušėmis ir medumi - sultingas vaisių ir medaus skonio pyragas iš sluoksniuotos tešlos, pusmėnulio formos. Tiesą sakant, tikri prancūziški kruasanai gaminami be įdaro. O sudėtis iš sluoksniuotos tešlos atitinka ilgametes tradicijas - būtent iš jos Prancūzijoje iš pradžių buvo pradėti gaminti kruasanai. Šiandien galima rasti daugybę kruasanų su bet kokiu įdaru - tiek saldžiu, tiek su šonine ar sūriu.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Atšildykite sluoksniuotą tešlą vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais. Nuplaukite kriaušes ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Supjaustykite kriaušę mažais kvadratiniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite medų ir kriaušę.
Žingsnis 4
Išminkykite tešlą kočėlu ir padalykite ją į tris panašaus dydžio stačiakampius. Penkis stačiakampius perpjaukite įstrižai tešlos.
Žingsnis 5
Ant platesnės tešlos trikampio pusės sudėkite paruoštą įdarą ir padarykite pusmėnulį. Tą patį padarykite ir su likusia tešlos dalimi.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir pergamentą patepkite sviestu. Ant kepimo skardos sudėkite būsimus kruasanus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos