Publikavimo data: 2024-05-19
Filo štrudelis su vyšniomis
Labai plona graikiška "filo" tešla, kuri reiškia "lakštą", naudojama įvairiems kepiniams, nes padeda sukurti beveik nesveriančius, erdvius sluoksnius, kuriuose slepiasi sultingas įdaras. Prekybos centruose galima nusipirkti paruoštos fillo tešlos ir gana greitai išsikepti, pavyzdžiui, gardų vyšnių štrudelį. Vadovaukitės receptu žingsnis po žingsnio ir pasigaminkite vyšnių filo štrudelį arbatai.
Žingsnis 1
Dubenyje atskirai sumaišykite riešutus, cukrų ir cinamoną. Sudėkite smulkintus džiūvėsėlius ir išmaišykite mišinį. Ištirpinkite sviestą, pusę jo sudėkite į riešutus ir džiūvėsėlius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Ant sauso, lygaus stalviršio padėkite fillo tešlos lakštą ir patepkite jį sviestu. Likusius lakštus uždenkite drėgnu rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų. Antrą lakštą dėkite ant pirmojo lakšto ir taip pat patepkite sviestu. Likusius lakštus išdėliokite taip pat, patepdami sviestu.
Žingsnis 3
Maždaug 3 cm nuo tešlos kraštų ant viršutinio lakšto užtepkite pusę riešutų ir džiūvėsėlių mišinio, o ant viršaus sudėkite vyšnias. Uogas uždenkite kita puse mišinio, užlenkite tešlos kraštus į vidų, kad jie šiek tiek uždengtų įdarą, ir susukite.
Žingsnis 4
Dėkite štrudelį ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tešlos paviršiuje padarykite kelis plonus įpjovimus ir patepkite vyniotinį sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite štrudelį 25-30 minučių, kol jis taps auksinis.
Žingsnis 5
Vyšnių štrudelį šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite maždaug 5 cm ilgio gabalėliais.
Kategorijos