Publikavimo data: 2024-04-05
Filo tešla
Baklava iš fillo tešlos su graikiniais riešutais ir medumi yra klasikinis turkų virtuvės desertas. Norint ją pasigaminti namuose, teks apsišarvuoti kantrybe, tačiau galutinis rezultatas to vertas. Recepte išsamiai aprašyta, kaip paruošti fillo tešlą rankomis. Nuo to, kaip teisingai ji bus pagaminta, priklausys baklavos skonis. Įdarui bus naudojami smulkinti graikiniai riešutai, o sirupui reikės skystos konsistencijos medaus.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Pusę vandens supilkite į puodą ir įdėkite pusę medaus (100 g). Pastatykite puodą ant ugnies ir virkite 20 minučių, kol atsiras karamelės spalva. Mišinio nemaišykite. Kai karamelizuosis, supilkite likusį medų (100 g) ir vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Nuimkite sirupą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite filo tešlą. Persijokite miltus į atskirą dubenį. Paimkite karšto vandens ir ištirpinkite jame druską. Skystį supilkite į persijotus miltus, suberkite alyvuogių aliejų ir sodą. Išminkykite tešlą į rutulį. Dėkite tešlą į šaldytuvą 60 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlos lakštus. Paruoštą tešlą padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu. Turėtumėte iškočioti plonus 25 cm skersmens pyragėlius. Pabarstykite rankas miltais, paimkite iškočiotą tešlos sluoksnį ir rankų nugarėlėmis pradėkite jį tempti ant svorio, švelniai sukdami tešlą aplink savo ašį. Taip darykite su kiekvienu sluoksniu. Paruoštą fillo tešlą padėkite ant sauso, švaraus, lygaus paviršiaus.
Žingsnis 4
Iškepkite baklavą. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ℃. Perpjaukite fillo tešlos lakštus per pusę. Tada dar kartą perpjaukite pagal kepimo skardos ar formos, kurioje ketinate kepti, dydį. Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo kepimo indą. Uždėkite pirmąjį tešlos sluoksnį, patepkite jį ištirpintu sviestu ir sudėkite smulkintus riešutus. Tęskite, kol baigsite kepti visus sluoksnius. Kepkite baklavą 150 ℃ temperatūros orkaitėje 60 minučių.
Žingsnis 5
Baigti gaminti. Užpilkite paruoštą sirupą ant baklavos ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos