Publikavimo data: 2024-06-11
Folijoje kepta lašiša
Kepta lašiša išlaiko visas naudingąsias medžiagas ir mikroelementus, taip pat pasisavina geriausias kitų sudedamųjų dalių savybes. Todėl ji įgaus švelnų grietinėlės skonį, o sūris - pikantiškumo, ir po pusvalandžio ant jūsų stalo patieksite kvapnų ir sultingą patiekalą. Tokia žuvis dera su bet kokiais garnyrais ir daržovių salotomis, o dėl mažo kaloringumo ją galite valgyti net kasdien ir nesijaudinti dėl papildomų kilogramų.
Žingsnis 1
Padėkite lašišą ant didelio folijos lakšto (blizgančia puse į vidų) ir pabarstykite prieskoniais. Folijos kraštus užlenkite ir užfiksuokite, kad susidarytų dubenėlis.
Žingsnis 2
Žuvies "vonelę" perkelkite į kepimo skardą arba kepimo indą ir užpilkite lašišą grietinėle.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo žuvį. Kepkite lašišą 20-25 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 4
Išimkite lašišą iš folijos, perkelkite į lėkštę ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis. Valgykite ją karštą (bet ji išlaikys savo skonį ir šalta)!
Kategorijos