Folijoje kepta skumbrė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Folijoje kepta skumbrė

Skumbrės mėsa yra minkšta, joje yra apie 16 % riebalų. Manoma, kad gyvulinės kilmės riebalai nėra tokie sveiki, priešingai nei nesotieji žuvų riebalai. Skumbrė neturi smulkių kaulų, mėsos struktūra yra švelni ir skani, ji praturtinta sveikatai reikalingais vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir mikroelementais, tokiais kaip fosforas, natris, chromas, kalcis, jodas ir cinkas. 100 g žuvies yra pusė baltymų paros normos.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Folijoje kepta skumbrė Žingsnis 1
Nuluptą svogūną nuplaukite po šaltu vandeniu, taip pat sudrėkinkite peilį, kad jis skleistų mažiau aštraus kvapo. Tada supjaustykite jį pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Folijoje kepta skumbrė Žingsnis 2
Iš anksto nuplautą ir nuluptą citriną supjaustykite pusžiedžiais. Pašalinkite galinčias būti kauliukus. Stenkitės per stipriai nespausti, kad išliktų sulčių.

Žingsnis 3

Folijoje kepta skumbrė Žingsnis 3
Sumaišykite majonezą, druską ir pipirus. Iš anksto paruoštą skumbrę iš visų pusių kruopščiai įtrinkite mišiniu. Aptepkite vidinę galvos pusę, kad prieskoniai aktyviau perduotų savo skonį žuviai.

Žingsnis 4

Folijoje kepta skumbrė Žingsnis 4
Ant paruoštos folijos dėkite svogūnų pagalvėlę, tada sudėkite žuvį. Į skumbrės vidų įdėkite citrinos griežinėlių. Iš likusios citrinos išspauskite sultis ir užpilkite jas ant žuvies. Kai visi ingredientai bus sudėti ant folijos, užspauskite folijos kraštus ir suformuokite laivelį. Dėkite jį ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Skumbrę kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos