Publikavimo data: 2024-06-23
Folijoje kepta skumbrė
Skumbrės mėsa yra minkšta, joje yra apie 16 % riebalų. Manoma, kad gyvulinės kilmės riebalai nėra tokie sveiki, priešingai nei nesotieji žuvų riebalai. Skumbrė neturi smulkių kaulų, mėsos struktūra yra švelni ir skani, ji praturtinta sveikatai reikalingais vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir mikroelementais, tokiais kaip fosforas, natris, chromas, kalcis, jodas ir cinkas. 100 g žuvies yra pusė baltymų paros normos.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną nuplaukite po šaltu vandeniu, taip pat sudrėkinkite peilį, kad jis skleistų mažiau aštraus kvapo. Tada supjaustykite jį pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Iš anksto nuplautą ir nuluptą citriną supjaustykite pusžiedžiais. Pašalinkite galinčias būti kauliukus. Stenkitės per stipriai nespausti, kad išliktų sulčių.
Žingsnis 3
Sumaišykite majonezą, druską ir pipirus. Iš anksto paruoštą skumbrę iš visų pusių kruopščiai įtrinkite mišiniu. Aptepkite vidinę galvos pusę, kad prieskoniai aktyviau perduotų savo skonį žuviai.
Žingsnis 4
Ant paruoštos folijos dėkite svogūnų pagalvėlę, tada sudėkite žuvį. Į skumbrės vidų įdėkite citrinos griežinėlių. Iš likusios citrinos išspauskite sultis ir užpilkite jas ant žuvies. Kai visi ingredientai bus sudėti ant folijos, užspauskite folijos kraštus ir suformuokite laivelį. Dėkite jį ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Skumbrę kepkite 40 minučių.
Kategorijos