Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis

Fondue yra senovinis šveicariškas patiekalas, taip pat populiarus Prancūzijoje ir Italijoje. Pasak legendos, piemenys į ganyklas eidavo su sūriu, vynu ir duona. Moliniame puode jie išlydydavo sūrį, supildavo vyną ir į šį mišinį merkdavo duoną. Šiandien yra daugybė šio patiekalo receptų. Fondiu su sluoksniuotos tešlos kepiniais ir dešrelėmis yra originalus, paprastas ir greitai paruošiamas užkandis. Jis patiks visiems, kurie mėgsta kepinius.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
326 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis Žingsnis 1
Sluoksniuotą tešlą padalykite į 2 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite po 2 3 mm storio apskritimus.

Žingsnis 2

Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis Žingsnis 2
Į pirmojo sluoksnio vidurį dėkite visą sūrio kiekį ir uždenkite antruoju tešlos sluoksniu.

Žingsnis 3

Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis Žingsnis 3
Tešlą supjaustykite į 8 dalis ir į kiekvieną viršutinio sluoksnio dalį įdėkite po dešrelę. Jei dešrelės ilgos, perpjaukite jas į 2 dalis.

Žingsnis 4

Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis Žingsnis 4
Kiekvieną dešrelę suvyniokite į tešlą link vidurio. Tada dešreles dėkite į kiekvieną apatinio sluoksnio dalį.

Žingsnis 5

Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis Žingsnis 5
Kiekvieną dešrelę suvyniokite į apatinį tešlos sluoksnį link centro. Atskirame dubenyje ištirpinkite sviestą. Tešlą aptepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos