Publikavimo data: 2024-06-23
Fondiu su sluoksniuotos tešlos pyragu ir dešrelėmis
Fondue yra senovinis šveicariškas patiekalas, taip pat populiarus Prancūzijoje ir Italijoje. Pasak legendos, piemenys į ganyklas eidavo su sūriu, vynu ir duona. Moliniame puode jie išlydydavo sūrį, supildavo vyną ir į šį mišinį merkdavo duoną. Šiandien yra daugybė šio patiekalo receptų. Fondiu su sluoksniuotos tešlos kepiniais ir dešrelėmis yra originalus, paprastas ir greitai paruošiamas užkandis. Jis patiks visiems, kurie mėgsta kepinius.
Žingsnis 1
Sluoksniuotą tešlą padalykite į 2 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite po 2 3 mm storio apskritimus.
Žingsnis 2
Į pirmojo sluoksnio vidurį dėkite visą sūrio kiekį ir uždenkite antruoju tešlos sluoksniu.
Žingsnis 3
Tešlą supjaustykite į 8 dalis ir į kiekvieną viršutinio sluoksnio dalį įdėkite po dešrelę. Jei dešrelės ilgos, perpjaukite jas į 2 dalis.
Žingsnis 4
Kiekvieną dešrelę suvyniokite į tešlą link vidurio. Tada dešreles dėkite į kiekvieną apatinio sluoksnio dalį.
Žingsnis 5
Kiekvieną dešrelę suvyniokite į apatinį tešlos sluoksnį link centro. Atskirame dubenyje ištirpinkite sviestą. Tešlą aptepkite ištirpintu sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos