Publikavimo data: 2024-06-16
Fondiu su vaisiais
Norint gaminti fondiu su vaisiais, reikia specialaus degiklio arba šildančios žvakės, kad šokolado mišinys visada būtų karštas, taip pat karščiui atsparaus fondiu puodo, žinoma, geriau naudoti ketaus, kad mišinys nesudegtų. Juk išvertus iš prancūzų kalbos Fondue reiškia "ištirpęs", toks netradicinis patiekalas labai suartina draugus ir įsimylėjėlius, nes visi ingredientai yra vienoje lėkštėje, ir pasirodo, kad iš tiesų vienu patiekalu dalijamasi dviese arba visiems iš karto. Galite rinktis bet kokius jums patinkančius vaisius!
Žingsnis 1
Pienišką šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir švelniai ištirpinkite vandens vonelėje. Palaipsniui supilkite grietinėlę į ištirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į šokoladinį padažą įberkite vanilės ir muskato riešuto ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nuplautus ir nuluptus vaisius supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 4
Paruoštą fondiu patiekite kartu su griežinėliais supjaustytais vaisiais.
Kategorijos