Fresier pyragas su braškėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Fresier pyragas su braškėmis

Švelnus kremo su sviestu, švelnus biskvito skonis ir kvapnios braškės - puikus tortas šventiniam stalui. Prancūzijoje šis pyragas kepamas kiekvienai šventei.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 1
Sumaišykite 3 kiaušinius ir pusę cukraus. Pastatykite ant silpnos ugnies ir plaktuvu įkaitinkite mišinį iki 40 laipsnių Celsijaus.

Žingsnis 2

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 2
Nuimkite nuo ugnies ir plakite mikseriu, kol pasidarys grietinė.

Žingsnis 3

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 3
Dalimis suberkite miltus, maišydami tešlą iš apačios į viršų.

Žingsnis 4

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 4
Ištirpinkite 30 g sviesto, šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Žingsnis 5

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Šiam pyragui geriau naudoti formą. Formą gerai patepkite aliejumi ir sudėkite į ją visą tešlą. Biskvitą kepkite 40-45 minutes.

Žingsnis 6

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 6
Dubenyje įmuškite likusius 2 kiaušinius, suberkite krakmolą ir kitą pusę cukraus.

Žingsnis 7

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 7
Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Nuolat maišydami įmaišykite kiaušinių masę.

Žingsnis 8

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 8
Atskieskite lakštinę želatiną pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.

Žingsnis 9

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 9
Į kiaušinių ir pieno mišinį įmaišykite išbrinkusią želatiną. Nuolat maišykite ir kaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Žingsnis 10

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 10
Išimkite paruoštą biskvitą iš formos ir supjaustykite į du pyragėlius.

Žingsnis 11

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 11
80 g minkšto sviesto išsukite mikseriu iki baltos spalvos. Sumaišykite su atvėsintu kremu ir kruopščiai išmaišykite iš apačios į viršų.

Žingsnis 12

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 12
Dalį braškių perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant vienos sausainio dalies, pjauta puse žemyn, prie formos šono. Kitą dalį sudėkite į vidurį.

Žingsnis 13

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 13
Užpilkite pusę kremo ir išlyginkite mentele.

Žingsnis 14

Fresier pyragas su braškėmis Žingsnis 14
Ant viršaus uždėkite antrąją biskvito dalį ir likusį kremą, išlyginkite mentele ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos