Švelnus kremo su sviestu, švelnus biskvito skonis ir kvapnios braškės - puikus tortas šventiniam stalui. Prancūzijoje šis pyragas kepamas kiekvienai šventei.
Žingsnis 1
Sumaišykite 3 kiaušinius ir pusę cukraus. Pastatykite ant silpnos ugnies ir plaktuvu įkaitinkite mišinį iki 40 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis 2
Nuimkite nuo ugnies ir plakite mikseriu, kol pasidarys grietinė.
Žingsnis 3
Dalimis suberkite miltus, maišydami tešlą iš apačios į viršų.
Žingsnis 4
Ištirpinkite 30 g sviesto, šiek tiek atvėsinkite ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Šiam pyragui geriau naudoti formą. Formą gerai patepkite aliejumi ir sudėkite į ją visą tešlą. Biskvitą kepkite 40-45 minutes.
Žingsnis 6
Dubenyje įmuškite likusius 2 kiaušinius, suberkite krakmolą ir kitą pusę cukraus.
Žingsnis 7
Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite. Nuolat maišydami įmaišykite kiaušinių masę.
Žingsnis 8
Atskieskite lakštinę želatiną pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
Žingsnis 9
Į kiaušinių ir pieno mišinį įmaišykite išbrinkusią želatiną. Nuolat maišykite ir kaitinkite. Tada nukelkite nuo ugnies, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Žingsnis 10
Išimkite paruoštą biskvitą iš formos ir supjaustykite į du pyragėlius.
Žingsnis 11
80 g minkšto sviesto išsukite mikseriu iki baltos spalvos. Sumaišykite su atvėsintu kremu ir kruopščiai išmaišykite iš apačios į viršų.
Žingsnis 12
Dalį braškių perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant vienos sausainio dalies, pjauta puse žemyn, prie formos šono. Kitą dalį sudėkite į vidurį.
Žingsnis 13
Užpilkite pusę kremo ir išlyginkite mentele.
Žingsnis 14
Ant viršaus uždėkite antrąją biskvito dalį ir likusį kremą, išlyginkite mentele ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.