Publikavimo data: 2024-05-25
Fudge
Vaikams desertui galite pagaminti fudge. Tai angliška pieno irisų versija. Skonis panašus į "Korovkos" saldainių skonį. Fudge paruošiamas labai paprastai ir greitai, jo nereikia kepti. Daugiausia laiko užima ne pats gaminimas, o irisų kietėjimas. Pagal šį receptą fudže gaminamas be priedų. Jei norima, saldainį galima papildyti riešutais, cukruotais vaisiais, šokoladu.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno pastą. Pastatykite nedidelį puodą ant vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę, sudėkite sviestą ir cukrų. Maišydami užvirinkite. Mišinys turi būti karamelizuotas. Kai užvirs, virkite 10 minučių, nenustodami maišyti. Masės temperatūrą patikrinkite termometru. Kai ji pasieks 90-95 laipsnius, nukelkite nuo ugnies. Palikite 5 minutėms. Įpilkite vanilės. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Pasigaminkite kreminę tešlą. Pieno masę paskirstykite ant kepimo skardos, išlyginkite. Palikite atvėsti 1 valandą.
Kategorijos