Publikavimo data: 2024-06-16
Gardi ant grotelių kepta skumbrė
Ant grotelių kepta skumbrė būna sultinga, aromatinga ir labai skani. Tokią žuvį galima kepti namuose ant elektrinio grilio arba lauke ant žarijų. Aromatinga ant grotelių kepta skumbrė gali būti patiekiama pietums arba vakarienei, ruošiama iškyloje. Žuvis iškepa labai greitai, o ją paruošti marinate visai nesudėtinga. Paruoštą skumbrę pabaigai patiekite su citrinos griežinėliu, šviežiomis daržovėmis ir žolelėmis, keptomis bulvėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą: į nedidelį indą supilkite augalinį aliejų, suberkite papriką, druską, maltus juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Žuvį iš visų pusių aptepkite marinatu. Paruoštą žuvį sudėkite į indą ir palikite marinuotis 2 valandas. Įkaitinkite elektrinį grilį. Grilio groteles patepkite augaliniu aliejumi ir ant jų atsargiai padėkite skumbrę oda į viršų. Kepkite žuvį iš abiejų pusių apie 5-7 minutes.
Kategorijos