Publikavimo data: 2025-08-20
Gardi menkė po daržovių dangteliu
Gardi menkė po daržovių kepurėle. Sultinga baltosios žuvies filė pikantiškame padaže nepaliks abejingų, o daržovių kepurėlė su sūrio plutele leis patiekalui tapti savarankiška visaverte vakariene. Paruošti šį patiekalą visai nesudėtinga.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į gilų dubenį, suberkite Provanso žoleles, druską ir pipirus, citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir palikite pusvalandį marinuotis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą: į grietinę pagal skonį įmaišykite česnako, garstyčių ir druskos. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorus - apskritimais. Sūrį sutarkuokite tarka.
Žingsnis 3
Žuvį sudėkite į augaliniu aliejumi pateptą formą, gausiai aptepkite padažu, ant viršaus sudėkite svogūnus, tada korėjietiškas morkas, tada pomidorus.
Žingsnis 4
Antrą kartą gerai aptepkite padažu, pabarstykite sūriu ir 35 minutes pašaukite į iki 200˚C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos