Gardi menkė po daržovių dangteliu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Gardi menkė po daržovių dangteliu

Gardi menkė po daržovių kepurėle. Sultinga baltosios žuvies filė pikantiškame padaže nepaliks abejingų, o daržovių kepurėlė su sūrio plutele leis patiekalui tapti savarankiška visaverte vakariene. Paruošti šį patiekalą visai nesudėtinga.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Gardi menkė po daržovių dangteliu Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į gilų dubenį, suberkite Provanso žoleles, druską ir pipirus, citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir palikite pusvalandį marinuotis.

Žingsnis 2

Paruoškite padažą: į grietinę pagal skonį įmaišykite česnako, garstyčių ir druskos. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o pomidorus - apskritimais. Sūrį sutarkuokite tarka.

Žingsnis 3

Gardi menkė po daržovių dangteliu Žingsnis 3
Žuvį sudėkite į augaliniu aliejumi pateptą formą, gausiai aptepkite padažu, ant viršaus sudėkite svogūnus, tada korėjietiškas morkas, tada pomidorus.

Žingsnis 4

Gardi menkė po daržovių dangteliu Žingsnis 4
Antrą kartą gerai aptepkite padažu, pabarstykite sūriu ir 35 minutes pašaukite į iki 200˚C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos