Publikavimo data: 2025-08-17
Gardūs belgiški vafliai
Vafliai yra stori, minkšti viduje ir traškūs išorėje. Yra daug skirtingų receptų ir ingredientų, kurie turi didelę įtaką galutinio produkto skoniui. Naminiai vafliai būna daug skanesni už pirktinius. Desertas paruošiamas paprastai ir greitai, svarbiausia, kad namuose būtų elektrinė vaflinė. Jei specialaus prietaiso nėra, galima kepti ir keptuvėje. Tešla vafliams yra pati paprasčiausia, vafliai iš karto išorėje bus šiek tiek traškūs, bet vėliau taps visiškai minkšti. Pradžiuginkite savo artimuosius naminiais vafliais darbo dienomis ir švenčių dienomis. Tai nuostabus skanėstas, kuris papuoš ne tik rytinius pusryčius, bet ir šventinį stalą.
Žingsnis 1
Paimkite kiaušinius ir padalykite juos į trynius ir baltymus. Baltymus suplakite mikseriu arba plaktuvu iki putų.
Žingsnis 2
Į trynius suberkite cukrų ir plaktuvu gerai suplakite trynius su cukrumi. Įdėkite gerai suminkštintą sviestą, pašildytą mikrobangų krosnelėje arba supjaustytą mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į pieno mišinį supilkite kambario temperatūros gazuotą vandenį. Išmaišykite, suberkite kepimo miltelius ir visus miltus. Išminkykite vientisą tešlą, savo konsistencija panašią į blynų tešlą. Į tešlą įmaišykite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite šaukštu.
Žingsnis 4
Įkaitintoje vaflinėje kepkite tešlą, kol ji taps auksinė. Į kiekvieną langelį įpilkite maždaug po 3 valgomuosius šaukštus tešlos. Švelniai paskirstykite į kampus. Kepkite maždaug po 3-4 minutes. Tada juos atvėsinkite.
Kategorijos