Gardus graikiškas padažas su paprikomis ir fetos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Gardus graikiškas padažas su paprikomis ir fetos sūriu

Angliškai dip reiškia "mirkyti, panardinti", taigi tai užkandis, į kurį galima pamirkyti plokščią duoną, duonos riekes. Padažas yra graikiškos kilmės. Jam gaminti saldžiosios paprikos pakepinamos, tada sutrinamos iki pastos konsistencijos ir sumaišomos su feta. Aštrumo suteikia aitriosios paprikos. Visi, kurie lankėsi Graikijoje, privalo paragauti tirokafteri ("aštrus sūris"), kuris yra siūlomas padaže.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Gardus graikiškas padažas su paprikomis ir fetos sūriu Žingsnis 1
Sudėkite paprikas ant deko ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol iškeps. Dar karštas suvyniokite į maišelį ir nusausinkite. Tada nulupkite odelę ir išimkite sėklas. Perkelkite minkštimą į maišytuvą, susmulkinkite aitriąsias paprikas ir sutrinkite.

Žingsnis 2

Gardus graikiškas padažas su paprikomis ir fetos sūriu Žingsnis 2
Sutrinkite fetą šakute ir sudėkite į dubenį su trinta feta. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite pipirais ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, dipsai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, avokadų sezonas, per 15 minučių, yra bendrų alergenų., paprastai, įspūdingas receptas, padažai ir marinatai

Kategorijos