Publikavimo data: 2025-08-18
Gardus graikiškas padažas su paprikomis ir fetos sūriu
Angliškai dip reiškia "mirkyti, panardinti", taigi tai užkandis, į kurį galima pamirkyti plokščią duoną, duonos riekes. Padažas yra graikiškos kilmės. Jam gaminti saldžiosios paprikos pakepinamos, tada sutrinamos iki pastos konsistencijos ir sumaišomos su feta. Aštrumo suteikia aitriosios paprikos. Visi, kurie lankėsi Graikijoje, privalo paragauti tirokafteri ("aštrus sūris"), kuris yra siūlomas padaže.
Žingsnis 1
Sudėkite paprikas ant deko ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol iškeps. Dar karštas suvyniokite į maišelį ir nusausinkite. Tada nulupkite odelę ir išimkite sėklas. Perkelkite minkštimą į maišytuvą, susmulkinkite aitriąsias paprikas ir sutrinkite.
Žingsnis 2
Sutrinkite fetą šakute ir sudėkite į dubenį su trinta feta. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos