Publikavimo data: 2024-06-15
Rūkytos lašišos padažas su traškučiais
Dipas - tai padažas, į kurį galima pamirkyti maistą - traškučius, vaisius ar mėsą. Išskirtinis šio padažo bruožas yra tas, kad padažu užpilamas ne patiekalas, o į jį pamerkiamas maistas. Pavadinimas kilęs iš anglų kalbos, dip reiškia mirkyti, panardinti. Šis padažas dažniausiai patiekiamas su maistu, kuris valgomas rankomis. Toks neįprastas sprendimas bus puikus užkandžio variantas ant jūsų stalo. Dipas gali būti patiekiamas ir kaip padažas, ir kaip fondiu prie saldžių patiekalų.
Žingsnis 1
Supjaustykite lašišą nedideliais gabalėliais, būtinai išimkite kaulus. Apšlakstykite lašišą citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Kreminį sūrį, grietinę, natūralų jogurtą ir krienus sudėkite į maišytuvą. Susmulkinkite pipirų žirnelius ir taip pat sudėkite juos į blenderį. 100 g lašišos taip pat sudėkite į blenderį. Viską suplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Perkelkite paruoštą mišinį į lėkštę ir ant viršaus sudėkite likusią lašišą. Smulkiai supjaustykite krapus ir pabarstykite ant patiekalo viršaus.
Žingsnis 4
Prieš naudodami paruoštą padažą išmaišykite.
Kategorijos