Publikavimo data: 2025-08-17
Gardus kalakutienos kebabas garstyčių ir medaus marinate
Kalakutienos kebabas yra ne tik malonaus kebabo skonio, bet ir mažai kaloringas patiekalas. Ši mėsa laikoma viena geriausių pagal skonį ir maistinę vertę, nes joje praktiškai nėra cholesterolio ir sočiųjų riebalų, tačiau ji turi daug vitaminų, mineralinių medžiagų ir daugiau baltymų nei vištiena bei geležies nei jautiena. Kalakutienos patiekalai sultingi, švelnūs, jie dera su daržovėmis, grybais, vaisių padažais. Kartu jie puikiai tinka tiems, kurie saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio porcijomis. Sudėkite jas į dubenį, kuriame bus marinuojama mėsa, geriausia emaliuotą arba stiklinį, ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje sumaišykite sojų padažą, garstyčias ir medų. Pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaukite, kol garstyčios ištirps.
Žingsnis 3
Supilkite marinatą ant mėsos, pamaišydami, kad marinatas patektų į kiekvieną mėsos gabalėlį. Palikite pusantros valandos marinuotis kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Kebabus suverkite ant iešmų ir užmaukite ant žarijų. Kepkite 12-15 minučių. Nuolat juos sukite, nes mėsos paviršiuje greitai susidarys plutelė.
Kategorijos