Publikavimo data: 2024-01-16
Šašlykas orkaitėje receptas
Skanų kebabą lengva pasigaminti net namuose. Mėsą galima kepti ant kepimo skardos, skrudinti arba kepti ant grotelių. Pateikiame kalakutienos kebabo orkaitėje receptą - skanus ir sveikas patiekalas visai šeimai. Tinkamai pasirinkite šviežią kalakutieną: paukščio oda turi būti sausa, tvirta ir neslidi, o mėsos spalva - rausva. Marinatui naudokite stebuklingą sojų padažo, prieskonių ir medaus derinį. Norėdami teisingai pagaminti kebabą, žingsnis po žingsnio atlikite visus recepte aprašytus veiksmus.
Žingsnis 1
Gerai nuplaukite ir nusausinkite kalakutieną. Supjaustykite bet kokio dydžio gabalėliais. Paruoškite medinius iešmelius, kepimo formą ir foliją. Įtrinkite česnaku. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą.
Žingsnis 2
Pradėkite marinuoti mėsą. Į mėsą įpilkite sojų padažo, medaus, juodųjų ir raudonųjų pipirų, česnakų, augalinio aliejaus ir druskos.Marinuokite kalakutieną stikliniame inde, kad maistas nesusidėvėtų.
Žingsnis 3
Viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo indą, išklokite jį folija. Kalakutienos gabalėlius suverkite ant iešmelių ir sudėkite į formą.
Žingsnis 5
Likusį marinatą supilkite ant mėsos viršaus.
Žingsnis 6
Kepkite kebabą ant kepimo skardos 180 °C temperatūroje 30-40 minučių, kol taps auksinis. Jei jūsų orkaitėje yra grilio funkcija, kepdami naudokite ją.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežio baziliko šakele.
Kategorijos