Publikavimo data: 2025-08-17
Kalakutienos filė kebabai su ajranu
Prieš kepant naminius šašlykus orkaitėje, kalakutieną reikia pamarinuoti. Nuo marinato priklauso mėsos skonis, minkštumas ir sultingumas. Šiame recepte kalakutiena marinuojama ajrane. Fermentuotas pieno gėrimas pasižymi maloniu skoniu ir naudingomis savybėmis. Dėl sudėtyje esančių naudingųjų bakterijų ayran gerina virškinimą ir dažnai įtraukiamas į dietinius valgiaraščius. Kebabams paruošti reikės kepimo skardos aukštais kraštais arba kepimo formos. Šonkauliukus reikia dėti taip, kad mėsa neliestų dugno.
Žingsnis 1
Marinuokite kalakutą. Į didelį dubenį sudėkite smulkintą svogūną ir mėsą. Įmaišykite pipirus, džiovintus bazilikus ir kalendras. Į dubenį suberkite smulkintą česnaką ir druską. Supilkite ajraną ir gerai išmaišykite. Palikite mėsą 3-4 valandas marinuotis šaldytuve.
Žingsnis 2
Iškepkite kalakutienos kebabą. Ant medinių iešmelių suverkite marinuotos kalakutienos gabalėlius pakaitomis su svogūnais. Išdėliokite kebabus ant kepimo skardos ir 30-40 min. pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę. Po 20 min. kepimo apverskite iešmelius, kad kalakutiena tolygiai paruduotų.
Kategorijos