Publikavimo data: 2024-05-25
Gardus karpis su citrina orkaitėje
Kadangi karpis yra upinė žuvis, kai kurie žmonės skeptiškai jį vertina dėl specifinio kvapo. Šis upinių žuvų ypatumas išgąsdina daugelį pradedančiųjų šeimininkų ir tampa vienu iš argumentų prieš šį produktą. Tačiau tik nedaugelis žino, kad tinkamai parinkus ingredientus galima ne tik užmaskuoti atgrasų kvapą, bet ir iš karpio pagaminti tikrą restorano patiekalą. Pavyzdžiui, karpis su citrina - tai patiekalas, kuris vienu metu atlieka dvi itin svarbias užduotis: džiugina akį ir džiugina skrandį.
Žingsnis 1
Išvalytą karpį įtrinkite citrinos sultimis ir atidėkite į šalį, kad šiek tiek pasimarinuotų. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, džiovintus krapus, "Vegeta" prieskonius ir augalinį aliejų ir suminkykite skystos grietinės konsistencijos tešlą. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite aliejumi ir supilkite pusę pagardintos tešlos kiekio. Ant tešlos sudėkite svogūnų žiedus, stengdamiesi nepalikti tarpų. Tada dėkite citrinos griežinėlių sluoksnį. Nedideliame inde sumaišykite grietinę ir augalinį aliejų santykiu 1:3 ir gautu mišiniu aptepkite karpius, kuriuos paskui siųskite ant citrinų pagalvės. Ant žuvies supilkite likusią tešlos dalį ir ant viršaus uždėkite bulvių griežinėlių sluoksnį.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir dėkite žuvį kepti 20-30 minučių, tada išimkite kepimo skardą iš orkaitės, ant sūrio pabarstykite bulves ir kepkite dar 10 minučių. Iš karto išėmus iš orkaitės, paruoštam kapučiui reikia leisti šiek tiek pastovėti, tada galima padalyti į porcijas.
Kategorijos