Gardus manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir grietinės kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Gardus manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir grietinės kremu

Manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir kakava - geriausias aromatų ir skonių derinys. Drėgna ir minkšta tešlos tekstūra papildo sultingas vyšnias, o likerio natos brėžia savo subtilią liniją ir susipina su kakavos ir vyšnių linija. Šiuo atveju naudotas svarainių likeris, tačiau galima naudoti bet kokį kitą vaisių skonio likerį. Prie šio keksiuko tinka visi šalti ir karšti gėrimai.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Gardus manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir grietinės kremu Žingsnis 1
Išplakite kiaušinį su cukrumi. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių masę. Maišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Gardus manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir grietinės kremu Žingsnis 2
Miltus, sodą, kepimo miltelius ir kakavą sumaišykite su kiaušinių ir sviesto mase, tada supilkite ištirpintą šokoladą ir likerį. Jei reikia, įpilkite šiek tiek brendžio.

Žingsnis 3

Gardus manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir grietinės kremu Žingsnis 3
Į tešlą supilkite vyšnias ir manų kruopas. Išmaišykite, supilkite į formą ir kepkite 40-50 minučių. Iškepusį patikrinkite iešmeliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos