Publikavimo data: 2025-08-18
Gardus manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir grietinės kremu
Manų kruopų keksas su vyšniomis, likeriu ir kakava - geriausias aromatų ir skonių derinys. Drėgna ir minkšta tešlos tekstūra papildo sultingas vyšnias, o likerio natos brėžia savo subtilią liniją ir susipina su kakavos ir vyšnių linija. Šiuo atveju naudotas svarainių likeris, tačiau galima naudoti bet kokį kitą vaisių skonio likerį. Prie šio keksiuko tinka visi šalti ir karšti gėrimai.
Žingsnis 1
Išplakite kiaušinį su cukrumi. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių masę. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Miltus, sodą, kepimo miltelius ir kakavą sumaišykite su kiaušinių ir sviesto mase, tada supilkite ištirpintą šokoladą ir likerį. Jei reikia, įpilkite šiek tiek brendžio.
Žingsnis 3
Į tešlą supilkite vyšnias ir manų kruopas. Išmaišykite, supilkite į formą ir kepkite 40-50 minučių. Iškepusį patikrinkite iešmeliu.
Kategorijos