Publikavimo data: 2025-08-20
Gardus užkandis iš virtos skumbrės su baltuoju vynu
Daugelis žmonių skumbrę gerbia keliais būdais - sūdytą ir keptą, tačiau tai dar ne viskas, ką galima paruošti iš šios vertingos žuvies. Pavyzdžiui, iš jos mėsos galima labai skaniai užtepti ant sumuštinių. Kartu su grietine, garstyčiomis ir baltuoju vynu ji sustiprina savo skonį. Be to, šis receptas tinka sveikos mitybos besilaikantiems žmonėms ir net metantiems papildomus kilogramus, nes žuvis yra virta.
Žingsnis 1
Skumbrę supjaustykite į 4-5 dalis. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Taip pat išvirkite vieną svogūną, morką, pipirus, lauro lapą ir druską. Virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Virtą žuvį supjaustykite filė ir sutrinkite šakute. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirus, garstyčias, grietinę, supilkite vyną ir išmaišykite. Palikite mirkti 1 valandą.
Kategorijos