Publikavimo data: 2024-09-22
Gardžios pupelės su grybais ir graikiniais riešutais
Pupelės yra unikalus produktas, kuris dėl savo neutralaus skonio ir bendros konsistencijos puikiai dera su įvairiais maisto produktais. Pavyzdžiui, pupelės kartu su grybais (tiek šviežiais, tiek džiovintais), ypač pievagrybiais, yra gana dažnas duetas, derinant vienas kitą papildančius ingredientus, kurie sukuria puikų patiekalo skonį. Išskirtinis bruožas tarp išvardytų ingredientų (pupelių ir grybų) bus graikiniai riešutai, o česnakas suteiks sodraus skonio ir šiek tiek pikantiškumo. Bendras visų ingredientų derinys kaip galutinis patiekalas yra labai sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Stambiai supjaustykite grybus. Svogūną supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus, kol jie lengvai apskrus.
Žingsnis 2
Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite grybus ir nuolat maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes. Iš anksto išvirkite pupeles. Sudėkite pupeles į keptuvę su pakepintais ingredientais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką - smulkiai sukapokite arba išspauskite per presą. Susmulkintą česnaką suberkite į keptuvę, kad skonis būtų intensyvesnis. Nuluptus riešutus supjaustykite įvairaus dydžio gabalėliais. Sudėkite į ruošiamą maistą ir viską sumaišykite. Įberkite druskos ir pipirų. Viską troškinkite po dangčiu apie 15 minučių ant silpnos ugnies, kol graikiniai riešutai taps pusiau minkšti.
Kategorijos