Gardžios salotos su marinuotais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Gardžios salotos su marinuotais grybais

Nors pagrindinis šventės patiekalas paprastai būna mėsa arba koks nors orkaitėje keptas patiekalas, salotos visada buvo ir yra neatsiejama šventinio stalo dalis. Paprastai ant stalo patiekiamos įvairios plikytos salotos, taip pat klasikinės alyvuogės ir, pavyzdžiui, mimoza. Tačiau kai tradicinis stalo puošimas nusibosta, šeimininkės pradeda sugalvoti vis naujų receptų, kad paįvairintų stalą. Vienas iš tokių receptų - apetitą žadinančios salotos su marinuotais grybais.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
64 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Gardžios salotos su marinuotais grybais Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir perpjaukite per pusę. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite juos į tinkamą gilų indą ir užpilkite actu, palikite porai minučių marinuotis. Peiliu smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles.

Žingsnis 2

Gardžios salotos su marinuotais grybais Žingsnis 2
Į tinkamą salotinę sudėkite visus patiekalo ingredientus: pomidorus, prieskonines žoleles, svogūnus, žirnelius ir grybus. Pagal skonį įberkite druskos ir aštriųjų pipirų, pagardinkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, grybų patiekalai, salotos, grybų salotos, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, salotos su majonezu, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos