Publikavimo data: 2025-08-18
Gardžios salotos su marinuotais grybais
Nors pagrindinis šventės patiekalas paprastai būna mėsa arba koks nors orkaitėje keptas patiekalas, salotos visada buvo ir yra neatsiejama šventinio stalo dalis. Paprastai ant stalo patiekiamos įvairios plikytos salotos, taip pat klasikinės alyvuogės ir, pavyzdžiui, mimoza. Tačiau kai tradicinis stalo puošimas nusibosta, šeimininkės pradeda sugalvoti vis naujų receptų, kad paįvairintų stalą. Vienas iš tokių receptų - apetitą žadinančios salotos su marinuotais grybais.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir perpjaukite per pusę. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, sudėkite juos į tinkamą gilų indą ir užpilkite actu, palikite porai minučių marinuotis. Peiliu smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles.
Žingsnis 2
Į tinkamą salotinę sudėkite visus patiekalo ingredientus: pomidorus, prieskonines žoleles, svogūnus, žirnelius ir grybus. Pagal skonį įberkite druskos ir aštriųjų pipirų, pagardinkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite.
Kategorijos