Publikavimo data: 2024-06-08
Garstyčių padažas
Garstyčios yra skanus prieskonis. Kad garstyčios būtų švelnesnės, paruoškite garstyčių padažą su pienu ir sviestu. Toks padažas tinka prie mėsos, daržovių, dešrelių, salotų. Jis ruošiamas labai paprastai. Tam reikia iš parduotuvės pasiimti paruoštų skystų garstyčių. Pastaba: aštriausios garstyčios - iš juodųjų sėklų, vidutiniškai deginančios - iš mėlynųjų, švelnaus skonio - iš baltųjų sėklų. Papildomai į padažą galima įdėti čiobrelių, raudonėlių, džiovintų česnakų.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno ir garstyčių mišinį. Į pieną dalimis supilkite miltus, nuolat maišydami. Įberkite druskos ir garstyčių.
Žingsnis 2
Paruoškite garstyčių padažą. Aukštoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Tada sumažinkite kaitrą iki silpnos. Lėtai supilkite pieno ir garstyčių mišinį, greitai maišydami, kad mišinys būtų vientisas ir švelnus kaip grietinė.
Kategorijos