Svogūnų padažas su garstyčiomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Svogūnų padažas su garstyčiomis

Niekas taip nesureikšmina virtuvės, kaip įvairūs padažai patiekalams. Vienas universaliausių ir kartu neįprastų padažų yra svogūnų padažas su garstyčiomis. Jis tinka mėsos ir paukštienos patiekalams, taip pat žuviai, įvairiems garnyrams ir daržovėms. Padažui paruošti reikės svogūnų, pomidorų sulčių, garstyčių, sviesto, miltų, druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Mėgstantys aštriai gali į padažą įdėti raudonųjų aitriųjų paprikų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.69/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sviestą ir susmulkintus svogūnus.

Žingsnis 3

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 3
Svogūnus kepkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes.

Žingsnis 4

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 4
Į keptuvę atsargiai supilkite pomidorų sultis. Svogūnus troškinkite 5-7 minutes.

Žingsnis 5

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 6
Į padažą įpilkite garstyčių.

Žingsnis 7

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 7
Padažą virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, nepamiršdami maišyti. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 8

Svogūnų padažas su garstyčiomis Žingsnis 8
Padažą sukrėskite į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos