Publikavimo data: 2024-05-26
Svogūnų padažas su garstyčiomis
Niekas taip nesureikšmina virtuvės, kaip įvairūs padažai patiekalams. Vienas universaliausių ir kartu neįprastų padažų yra svogūnų padažas su garstyčiomis. Jis tinka mėsos ir paukštienos patiekalams, taip pat žuviai, įvairiems garnyrams ir daržovėms. Padažui paruošti reikės svogūnų, pomidorų sulčių, garstyčių, sviesto, miltų, druskos ir maltų pipirų pagal skonį. Mėgstantys aštriai gali į padažą įdėti raudonųjų aitriųjų paprikų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite mažais gabalėliais supjaustytą sviestą ir susmulkintus svogūnus.
Žingsnis 3
Svogūnus kepkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę atsargiai supilkite pomidorų sultis. Svogūnus troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Į padažą įpilkite garstyčių.
Žingsnis 7
Padažą virkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, nepamiršdami maišyti. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 8
Padažą sukrėskite į lėkštes ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos