Publikavimo data: 2025-08-17
Garuose virti ryžiai su keptais ešeriais su grybais
Žuvis ir ryžiai yra klasikinis kulinarinis derinys. Tai abipusiai naudingas patiekalas pietums ar vakarienei. Paruoškite jūros ešerio filė su grybais po sūrio kepurėle. Ešerys yra švelnaus neutralaus skonio, jame nedaug kaulų ir jis nėra riebus. Todėl jis patiks net ir tiems, kurie ne itin mėgsta žuvį. Kaip garnyrą patiekite jį su virtais garuose virtais ryžiais. Šios rūšies ryžius paruošti gana paprasta. Dėl savo savybių jie būna traškūs ir aromatingi.
Žingsnis 1
Ryžius vieną kartą nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite sietelyje. Neperplaukite per daug kruopščiai, nes ryžiai yra virti garuose. Ryžius supilkite į nedidelį puodą arba dubenį, užpilkite stikline šalto vandens, pasūdykite ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Neatidengdami virkite apie 20 minučių. Išvirusius ryžius nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kol ryžiai verda, pasirūpinkite ešeriais. Įtrinkite filė druska ir juodaisiais pipirais.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite folija blizgia puse į viršų ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite ešerių filė oda į apačią, ant viršaus tolygiai išdėliokite grybus.
Žingsnis 5
Aptepkite grybus majonezo sluoksniu ir pabarstykite sūriu. Pasiųskite ešerius kepti į orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 6
Virtus ešerius sudėkite į lėkštę ir šalia jų sudėkite virtus ryžius.
Žingsnis 7
Patiekite patiekalą papuošę smulkintomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos