Publikavimo data: 2025-08-17
Gausi herkuleso košė su medumi ir įvairiais riešutais
Gausi herkaus košė su medumi ir įvairiais riešutais yra rusų virtuvės patiekalas. Avižos yra viena populiariausių grūdinių kultūrų Rusijoje. Jas lengva paruošti, paprasta auginti ir nereikėjo daug pastangų prižiūrint. Valstiečiai iš avižų pradėjo gaminti įvairius patiekalus. Vienas iš tokių patiekalų buvo avižų košė. XIX a. žmonės išmoko avižas virti garuose ir spausti. Dėl to buvo gaminami avižiniai dribsniai, kuriuos lengva ir labai greitai paruošti.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į nedidelį puodą ir užvirinkite. Tada nuolat maišydami supilkite avižas į pieną. Pagardinkite druska ir virkite 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Į puodą suberkite riešutus ir sultenes. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite 5-10 minučių. Kai košė bus paruošta, uždenkite ją dangčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kategorijos