Publikavimo data: 2025-08-17
Gausi kukurūzų košė pusryčiams
Kukurūzų košė - tai naudingų mikroelementų, vitaminų, baltymų ir angliavandenių lobynas. Joje taip pat yra daug maistinių skaidulų. Todėl ji idealiai tinka pusryčiams, suteikia žvalumo ir energijos užtaisą. Sultinga geltona spalva nepaliks abejingo nė vieno vaiko, todėl šia koše galima drąsiai maitinti ir nevalgantį vaiką. Tokią košę geriau virkite ant pieno, derindami ją su moliūgais, uogomis ar džiovintais vaisiais. Ir verdant ją ant vandens, tai bus puikus sotus patiekalas pasninko laikotarpiu. Kukurūzų košę ant vandens geriau virti orkaitėje, taip ji bus daug minkštesnė.
Žingsnis 1
Supilkite pieną ir vandenį į puodą sunkiu dugnu. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Suberkite druską ir cukrų ir gerai išmaišykite, kol ištirps.
Žingsnis 2
Į puodą suberkite nuplautas kruopas ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki minimalios ir 15-20 minučių virkite uždengę dangčiu. Jei norite, įdėkite sviesto.
Kategorijos