Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu

Iki aukso spalvos apkeptos rausvos cukinijos yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas. Kad jis būtų sotesnis ir maistingesnis, receptą papildykime baltyminiais produktais - kiaušiniais ir kumpiu. Kad išsaugotume jų naudingąsias savybes, jų nekepsime tol, kol jie bus visiškai išvirę.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu Žingsnis 1
Kiaušinius gerai išplakite iki vientisos masės. Cukinijas supjaustykite maždaug 1 cm storio žiedais. Panardinkite cukinijas į miltus, tada pamirkykite kiaušinių mišinyje.

Žingsnis 2

Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu Žingsnis 2
Kepkite cukinijas aliejumi pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Iškeptus žiedus sudėkite į kepimo indą.

Žingsnis 3

Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir krapus. Sumaišykite grietinę su druska, pipirais, česnakais ir krapais.

Žingsnis 4

Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu Žingsnis 4
Padažą užtepkite ant cukinijų žiedų. Pabarstykite juos smulkintu kumpiu.

Žingsnis 5

Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu Žingsnis 5
Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų ir pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos