Publikavimo data: 2025-08-19
Gausios cukinijos su kumpiu ir sūriu
Iki aukso spalvos apkeptos rausvos cukinijos yra klasikinis rusų virtuvės patiekalas. Kad jis būtų sotesnis ir maistingesnis, receptą papildykime baltyminiais produktais - kiaušiniais ir kumpiu. Kad išsaugotume jų naudingąsias savybes, jų nekepsime tol, kol jie bus visiškai išvirę.
Žingsnis 1
Kiaušinius gerai išplakite iki vientisos masės. Cukinijas supjaustykite maždaug 1 cm storio žiedais. Panardinkite cukinijas į miltus, tada pamirkykite kiaušinių mišinyje.
Žingsnis 2
Kepkite cukinijas aliejumi pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Iškeptus žiedus sudėkite į kepimo indą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir krapus. Sumaišykite grietinę su druska, pipirais, česnakais ir krapais.
Žingsnis 4
Padažą užtepkite ant cukinijų žiedų. Pabarstykite juos smulkintu kumpiu.
Žingsnis 5
Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų pomidorų ir pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos