Publikavimo data: 2024-06-15
Gausios skumbrės su bulvėmis ir daržovėmis
Skumbrės patiekalai kulinarijoje naudojami gana dažnai, nes ši žuvis - tai omega-3 riebalų, baltymų, daugelio mineralų lobynas. Ji taip pat lengvai virškinama. Kartu su bulvėmis ir daržovėmis, kaip šiame recepte, skumbrė tampa sotu patiekalu, jau turinčiu kitų skonių ir aromatų, tačiau ne mažiau vertingu. Dėl prieskonių, daržovių ir naujos tekstūros derinio patiekalas tampa dar patrauklesnis, nors jam paruošti reikia nedaug laiko ir jis visai nekainuoja.
Žingsnis 1
Skumbrės skerdenoje peiliu padarykite pjūvius. Į kiekvieną įpjovą įdėkite po citrinos griežinėlį. Tada žuvį sudėkite ant kepimo skardos su folija viduryje. Įjunkite orkaitę.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus, morkas ir bulves atsitiktiniais gabalėliais ir sudėkite juos į dubenį. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Aplink žuvį sudėkite daržoves ir viską suvyniokite į foliją. Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos