Publikavimo data: 2024-06-16
Gausios skumbrės su grikių kruopomis
Nesunku paruošti sotų patiekalą vakarienei nesugaištant daug laiko. Skumbrė su grikių kruopomis yra maistingas ir sveikas patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Visi žino, kad žuvis, ypač skumbrė, pasižymi dideliu baltymų ir kitų vitaminų kiekiu.
Žingsnis 1
Išvirkite grikių košę, į indą įpilkite ne daugiau kaip 2 puodelius vandens, kruopų geriau nesūdyti. Virkite, kol vanduo užvirs, tada leiskite košei šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Nuplaukite skumbrę, išvalykite jos vidurius. Pagardinkite pipirais, druska, į vidų įberkite grikių kruopų, žuvies skerdeną apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, suvyniokite žuvį į foliją, iš anksto patepkite ją augaliniu aliejumi ir kepkite apie 25 minutes.
Kategorijos