Publikavimo data: 2024-05-20
Gausios tortilijos su sūriu ir pomidorais
Tortilija su sūriu ir pomidorais - skanūs ir sotūs pusryčiai tiems, kurie tiki, kad pirmasis užkandis turi būti kokybiškiausias. Puikus visų tortilijos sudedamųjų dalių santykis padės jį padaryti tobulą. Tokias tortilijas galima kepti keptuvėje, naudoti grilį, mikrobangų krosnelę ar net orkaitę. Visais atvejais skonis būna harmoningas ir sotus.
Žingsnis 1
Abiejų rūšių miltus supilkite į gilų dubenį, sudėkite sviestą. Tada pabandykite miltus įtrinti į sviestą, palaipsniui supilkite vandenį. Gerai išminkykite tešlą, ji turi nelipti prie rankų ir būti elastinga. Padalykite tešlą į kelias lygias dalis ir iškočiokite.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, įmeskite į ją vieną tortiliją ir kepkite ne ilgiau kaip 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Uždenkite drėgnu skudurėliu, kad tortilijos suminkštėtų.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite šviežias žoleles, iš pomidorų išimkite sėklas, palikdami tik storas sieneles, kurias supjaustykite mažais kubeliais. Pagal skonį įberkite paprikos ir išmaišykite. Dviejų rūšių sūrį sutarkuokite stambia tarka. Kiaušinį suplakite šakute, paruoškite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir supilkite kiaušinį. Po kelių minučių ant viršaus uždėkite plokštainį ir apverskite. Ant omleto viršaus pabarstykite šiek tiek sūrio, ant vienos pusės sudėkite įdarą ir uždenkite kita puse. Kepkite dar po minutę iš abiejų pusių.
Kategorijos