Publikavimo data: 2024-05-19
Gausūs kalmarai su mėsos įdaru
Kalmarai su įdaru jau seniai buvo kažkas neįprasto, tačiau tuo pačiu metu daugelis jūros gėrybių gerbėjų vis dažniau ir dažniau sugalvoja naujus šio recepto tipus, bandydami jį patobulinti ir padaryti dar skanesnį ir neįprastesnį. Šiame recepte dera visi įdomiausi skoniai, o dėl to, kad patiekalas kepamas orkaitėje, jame taip pat išsaugomi visi naudingi vitaminai.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite saulėgrąžų aliejaus, kai jis įkais, sudėkite gabalėliais supjaustytą kiaulieną, svogūną ir tarkuotas morkas. Troškinkite apie 15 minučių ant mažos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite grietinę ir prieskonius, išmaišykite, troškinkite ne ilgiau kaip 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoštus kalmarų karkasus patepkite grietine, į vidų įdėkite įdaro. Geriau nenaudoti daug faršo, geriausia, jei jis bus ne aukščiau kaip centimetras nuo skerdenos krašto. Kepkite vidutinėje temperatūroje apie 12-15 minučių.
Kategorijos