Publikavimo data: 2025-08-18
Gausūs mėsos kepsneliai su grybų ir sūrio įdaru
Skirtingai nei kiti panašūs produktai, mėsos kepsneliai yra sveikas maistas, kuris nėra kepamas. Jie kepami keksiukų formelėse, kurių viduje yra grybų ir sūrio įdaras, todėl juos galima drąsiai dėti ant šventinio stalo. Su kepsnelių įdaru galite eksperimentuoti, dėti savo prieskonių ir pagardų. Toks patiekalas gali tapti sočiais pusryčiais ar vakariene, jį gali priimti sveikos mitybos gerbėjai.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves ir sutrinkite jas su pienu ir sviestu. Duonos džiūvėsėlius pamirkykite piene, išmaišykite ir palikite išbrinkti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį ir sudėkite į maltą mėsą. Supilkite išmirkytus džiūvėsėlius, druską, pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Patepkite formeles aliejumi ir sudėkite į jas šiek tiek maltos mėsos. Suformuokite ertmę ir tarsi sienelę. Į vidų sudėkite grybus ir sūrį, o ant viršaus uždėkite gabalėlį maltos mėsos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. 180-190 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos