Gausus suomiškas troškinys su bulvėmis ir silke pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Gausus suomiškas troškinys su bulvėmis ir silke

Suomiškas silkės troškinys turi mums sunkiai ištariamą pavadinimą - Kalalaatikko. Tai labai sotus, maistingas ir kaloringas troškinys, kurį galima patiekti ir pietums, ir vakarienei. Šio paprasto patiekalo ingredientai yra labai prieinami, todėl jį nesunku pasigaminti namuose. Tai puikus bulvių apkepo variantas. Toks patiekalas gaunasi neįprastas ir įdomus. Svarbiausia pasirinkti tinkamus prieskonius ir naudoti labai šviežią silkę. Dėl to gausite kvapnų patiekalą su auksine rausva plutele. Dėl pieno įdaro jis taip pat yra švelnaus ir malonaus skonio.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Gausus suomiškas troškinys su bulvėmis ir silke Žingsnis 1
Supjaustykite silkę kąsnio dydžio gabalėliais. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pabarstykite žuvies prieskoniais. Žuvį gerai išmaišykite su prieskoniais. Palikite silkę marinuotis prieskoniuose apie 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Gausus suomiškas troškinys su bulvėmis ir silke Žingsnis 2
Nulupkite virtas bulves ir supjaustykite jas 0,5-1 cm apskritimais. Kepimo skardą patepkite saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite ant jos bulvių apskritimus. Pabarstykite juos druska, pipirais ir džiovintais bazilikais.

Žingsnis 3

Gausus suomiškas troškinys su bulvėmis ir silke Žingsnis 3
Silkes pamirkykite miltuose ir sudėkite ant bulvių. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir uždėkite ant silkės. Į pieną įmuškite kiaušinius ir suplakite. Šį mišinį supilkite ant bulvių ir silkės.

Žingsnis 4

Gausus suomiškas troškinys su bulvėmis ir silke Žingsnis 4
Pašaukite troškinį į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms. Išimkite skardą su apkepu, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir įdėkite formą atgal į orkaitę. Kepkite, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių patiekalai, bulvių troškinys, bulvių troškinys, bulvių troškinys, mėsos troškinys, karšti patiekalai naujiems metams, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, bulvių apkepas su grybais, apkepas su grybais, vakarienė su bulvėmis, bulvių apkepas su sūriu, apkepas su sūriu, apkepas su kiaušiniais, apkepas su pienu

Kategorijos