Publikavimo data: 2024-05-12
Gavėnios baklava
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus per sietelį į gilų dubenį, supilkite vandenį, druską ir augalinį aliejų. Dubenį uždenkite rankšluosčiu. Leiskite tešlai 15 minučių pailsėti kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Džiovintus vaisius susmulkinkite vidutinio dydžio gabalėliais. Sumaišykite riešutus ir džiovintus vaisius su maltu cinamonu.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Padalykite tešlą į 3 dalis. Pabarstykite stalo paviršių miltais ir iškočiokite pirmąjį tešlos sluoksnį. Perkelkite tešlą ant kepimo skardos. Apšlakstykite dalimi įdaro.
Žingsnis 4
Kiekvieną tešlos sluoksnį iškočiokite po vieną, paeiliui dėdami įdarą ir tešlos sluoksnį. Paskutinį tešlos sluoksnį iškočiokite šiek tiek didesnį nei ankstesnieji, kad padengtų visą desertą ir kraštus.
Žingsnis 5
Supjaustykite baklavą kąsnio dydžio gabalėliais tiesiai į baklavos padėklą. Kepkite baklavą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Žingsnis 6
Paruoškite sirupą. Į verdantį karštą vandenį įpilkite medų ir cukrų. Vandens temperatūra turi būti 45-50 laipsnių. Medų gerai išmaišykite, kad dugne neliktų likučių. Paruoštą baklavą užpilkite karštu sirupu.
Kategorijos