gavėnios baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Gavėnios baklava

Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
285 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

gavėnios baklava Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus per sietelį į gilų dubenį, supilkite vandenį, druską ir augalinį aliejų. Dubenį uždenkite rankšluosčiu. Leiskite tešlai 15 minučių pailsėti kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Džiovintus vaisius susmulkinkite vidutinio dydžio gabalėliais. Sumaišykite riešutus ir džiovintus vaisius su maltu cinamonu.

Žingsnis 3

gavėnios baklava Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentu. Padalykite tešlą į 3 dalis. Pabarstykite stalo paviršių miltais ir iškočiokite pirmąjį tešlos sluoksnį. Perkelkite tešlą ant kepimo skardos. Apšlakstykite dalimi įdaro.

Žingsnis 4

Kiekvieną tešlos sluoksnį iškočiokite po vieną, paeiliui dėdami įdarą ir tešlos sluoksnį. Paskutinį tešlos sluoksnį iškočiokite šiek tiek didesnį nei ankstesnieji, kad padengtų visą desertą ir kraštus.

Žingsnis 5

Supjaustykite baklavą kąsnio dydžio gabalėliais tiesiai į baklavos padėklą. Kepkite baklavą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Žingsnis 6

gavėnios baklava Žingsnis 6
Paruoškite sirupą. Į verdantį karštą vandenį įpilkite medų ir cukrų. Vandens temperatūra turi būti 45-50 laipsnių. Medų gerai išmaišykite, kad dugne neliktų likučių. Paruoštą baklavą užpilkite karštu sirupu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos